ČFL 19.kolo: SK Strakonice 1908 – TJ Kunice

SK Strakonice 1908 – TJ Kunice 1:2 (0:0)

Stejně jako Písek také Strakonice odehrály utkání 19. kola třetí ligy na umělém trávníku. Kunice ve své opožděné jarní premiéře ukázaly svou sílu a vedení v tabulce potvrdily výhrou 2:1. Výrazně jim k tomu pomohla dvouminutovka, během níž vstřelily oba dva góly.

Farma měla  k dispozici posílenou sestavu o brankáře Křížka, zadáky Nováka, Halamu, Riegla a Hanzlíka, záložníka Otepku a forvarda Linharta a Klesnu. Na Kunice, farmu pražské Dukly, to ale nestačilo.

V prvním poločase gól nepadl a tak jediné vzrušení přinesl Hanzlíkův faul na brankáře Šebka, do něhož zbytečně zajel a kunická jednička musela být odvezena sanitkou do budějovické nemocnice s podezřením na prasklou lebku.

První gól viděla hrstka diváků až v 72. min., kdy otevřel skóre L. Dvořák. Neuběhly ani dvě minuty a Kunice udeřily podruhé Jírou. V závěrečném náporu dokázaly Strakonice jen snížit z penalty, kterou proměnil Zeba.

 

Hodnocení utkání - Trenér Kunice Zdeněk Hašek: „V dnešním utkání ukázaly obě mužstva svojí kvalitu. Podle mého názoru jsme odehráli velmi kvalitní partii s hodně posílenými Strakonicemi. Utkání splňovalo druholigové parametry, co se týče taktiky, nasazení, pohybu. Upřímně, když jsem viděl sestavu domácích, kde bylo 8 hráčů s kádru „A“ Českých Budějovic tak bych byl rád za bod, ale jak jsem řekl klukům v kabině před utkáním, že hráč pravidelně hrající v mužstvu, které vede ČFL není horší než sedící hráč v lize. Utkání rozhodla chyba domácího obránce, kterému Čelůstka vystihl přihrávku a kvalitním centrem našel Dvořáka na zadní tyči a následně rychlá druhá branka Jíry. Dnešní utkání bylo o první brance. Klukům poděkuji a Šebovi přeji, aby se co nejdříve uzdravil."

 

Strakonice: Křížek - A. Dvořák, Novák, Halama, Hanzlík (85. Vaněk) - Petráň, Otepka (68. Slavík), Zeba, Riegel, Petráň - Linhart. Trenér Jiří Lerch.

Kunice: Šebek (43. Tetour) - Veselý, Hell, Hyský,Hanousek, Kordiak, Quedraogo, Tenkl, Jíra (89. Balšánek), L. Dvořák, Koubek (66. Čelůstka). Trenér Zdeněk Hašek.

 

Branky: 83. (pen.) Zeba – 72. L. Dvořák, 74. Jíra.

Rozhodčí: Blaschke - Šedivka, Valenta.

ŽK: 1:1 (Hanzlík – Balšánek).

Diváků: 50.

 

foto ze zápasu  (odkaz na fotogalerii Strakonický deník.cz)

 

 

Nábor hráčů do TJ Kunice

Noviny Kunický fotbal

 

Staňte se fanouškem