ČFL 21.kolo: AC Sparta Praha B - TJ Kunice

AC Sparta Praha B – TJ Kunice 1:0 (1:0)

Sparťané se v chladném počasí za mírného sněžení ujali vedení už v deváté minutě. Jednogólový náskok na svém hřišti nakonec uhájili až do konce utkání, které bylo chudé na šance. Úvodní branka přišla po rohovém kopu z levé strany. Odražený míč se dostal k Adamu Jánošovi, který prudkou střelou v šestnáctce jen obránce hostů.

Dorážející Bekim Balaj už však z malého vápna mířil přesně a Sparta B se ujala vedení 1:0.

Po dvaceti minutách měli velkou příležitost Kuničtí. Balšánek se před vápnem dostal ke střele. Jeho prudká rána mířila do levého horního rohu Holého branky, ale obrovitý gólman parádním zákrokem vytáhl míč na břevno. Dorážku do odkryté brány pak zhatil zdvižený praporek pomezního Severýna.

 

„Předvedli jsme dobrý vstup do zápasu. Měli jsme pohyb a kvalitní presing. Po standardce jsme pak vstřelili gól. Poté jsme ubrali na pohybu, začali prohrávat osobní souboje a do zbytku poločasu jsme nehráli dobře. I když jsme soupeři umožnili jedinou nebezpečnou střelu,“ popsal úvodní dějství trenér Martin Hašek.

 

„Vstup do zápasu jsme prospali a hráli bojácně. Po neuhlídané standartce jsme lehce pustili Spartu do vedení, teprve pak se náš výkon zlepšil. Škoda ofsajdu při brance Engelmanna“, zhodnotil první poločas trenér hostů Zdeněk Hašek.

Zhruba dvanáct minut před koncem duelu ukázal skvěle hrající Simon Deli další ze svých fantastických dalekonosných pasů, když z vlastní poloviny vysunul do sóla Bekima Balaje. Albánský kanonýr byl  držen kunickým Hellem a nakonec ve vápně upadl. Rozhodčí obránci hostů ukázal červenou kartu.

 „Hra, která byla na třetiligové poměry nadprůměrná, se změnila ve válku s velkým množstvím osobních soubojů, kde naši mladí hráči často byli málo důrazní nebo se projevila jejich nezkušenost. Přesto jsme soupeře do žádné šance nepustili,“ dodal k utkání sparťanský kouč.

 

Trenér hostí Zdeněk Hašek zhodnotil utkání následovně: „ Zápas měl svojí úroveň a Spartě gratuluji k vítězství. Výsledek utkání ovlivnil náš špatný vstup do utkání. Proti tak kvalitně pohybově připravenému soupeři, který je silný v kombinaci a na míči jsme, ale neodehráli špatný zápas. Musíme být více aktivní a odvážný směrem do ofenzivy".

 

Sparta: Holý - Nový, Hovorka, Deli, Polom - Sýkora, Čermák, Jánoš, Pouček (70. Reiter) – Jakubov (45. Konaté), Balaj (82. Juliš)

Kunice: Kučera – Veselý, Hanousek, Hell, Hyský, Kordiak, Balšánek , Tenkl, Jíra (68. Čelustka), Dvořák (83. Varga), Engelmann

 

ŽK: Nový – Balšánek, Kordiak, Veselý

ČK: 78. Hell (Kunice)

Rozhodčí: Ulrich, Kubr, Severýn

 

Nábor hráčů do TJ Kunice

Noviny Kunický fotbal

 

Staňte se fanouškem