ČFL 24.kolo: MFK Chrudim – TJ Kunice

MFK Chrudim – TJ Kunice 1:1 (1:1).

Hosté z předměstí Prahy zpočátku dávali najevo, proč jsou v čele tabulky a patří k nejvážnějším kandidátům postupu. Byli techničtější, kombinačně lepší, ale do šancí je domácí obrana moc nepouštěla. V 19. minutě ovšem Kordiak nebeźpečně vypálil k tyči a náhradní brankář Vostradovský (Mrázek má problémy s třísly) stačil vyrazit na roh. Za pár minut nepřesně vystřelili Vladyka a Adámek.

Na druhé straně pak stačil Vladyka odkopnout před brankovou čárou míč při nebezpečném závaru. Ve 35. minutě ovšem již udeřilo. Přímý kop z pravé strany zahrával Čelustka a místo očekávaného centru se míč snesl až ke vzdálenější tyči, kam Vostradovský nedosáhl – 0:1. Dá se ovšem říci, že od té doby ze sebe fotbalisté MFK setřásli viditelný respekt z favorizovaného soupeře a bylo to na hřišti znát. Ve 42. minutě stačil brankář Tetour vyrazit střelu Váchy z úhlu přímo k Dostálkovi, ale ten z malého čtverce gólmana také nepřekonal. Jenže o minutu později rozehrál přímý volný kop Vladyka přesně na hlavu Adámka a ten srovnal na 1:1.

Ve druhém poločase zahrozil nejprve Dostálek, ale jeho ránu ve 49. minutě stačil Tetour odvrátit na roh, po jeho rozehrání následovala zblokovaná střela Kesnera. Nebezpečně zahrozili na druhé straně Čelustka a Balšánek, ale byly z toho jenom rohové kopy. V závěru byli blíže ke vstřelení rozhodujícího gólu Chrudimští. V 80. minutě však skončila Vladykova dalekonosná střela nad bránou a v 85. minutě zastavilo Linhartovu hlavičku břevno, poté Holub dorážel příliš vysoko.

Pavel Jirousek, trenér MFK Chrudim: "Hosté v prvním poločase prokazovali, že jsou právem na špici tabulky a ujali se vedení ze zbytečného přímého kopu. My jsme však do poločasu srovnali přesnou hlavičkou Adámka a po přestávce pokračovali ve zlepšeném výkonu. Škoda, že se nám nepodařilo proměnit některou z našich šancí, zejména tu Linhartovü, po níž skončil míč na břevně. Musím ale uznat, že dělba bodů s tak kvalitním soupeřem byla spravedlivá a nemusí nás mrzet, protože hráči odevzdali proti favoritovi maximum.

Zdeněk Hašek, trenér TJ KUNICE:“ Pohledný a zajímavý zapas a tak věřím, že se početné publikum nenudilo. Obě mužstva ukázal, že mají kvalitu. Nám se povedl první poločas, kde jsme dominovali a pohlednou hrou si i vytvářeli šance, ale místo toho, abychom šli do kabin za stavu 1:0 nebo 2:0 pro nás byl poločasový výsledek 1:1, když jsme neuhlídali jednu standartku domácích. Druhý poločas domácí vyvinuli velký tlak do kterého se hlavně dostávali po standartách. Naše hra už neměla takou sílu směrem dopředu a kombinace nebyla tak přesná a trpělivá. Na konci při nás stálo štěstí a tak bod ze hřiště tak kvalitního soupeře   beru jako plusový. Máme za sebou sérii utkání, kdy jsme během 14 dní odehráli 5 mistrovských zápasů a konec s Kolínem a Chrudimí nás stál spoustu sil a tak jsem rád, že můžeme v klidu potrénovat a soustředit se na další zápas“

 

MFK Chrudim: Vostradovský – Štěpánek, Linhart, Radouš, Adámek – Jarosz (79. Luptovský), Kesner, Vodrážka, Vladyka, Dostálek (64. Holub) – Vácha (88. Mastík).

TJ Kunice: Tetour – Veselý, Ilko, Hell, Čelustka – Kordiak, Balšánek, Ouedraogo (72. Tenkl), Rejhon (89. Micka) – Dvořák, Jíra (86. Štancl).

 

Branky: 43. Adámek – 35. Čelustka.

Rozhodčí: Jedlička, Šifalda, Klupák

ŽK: 1:3.

Diváci: 510.

 

foto ze zápasu

Nábor hráčů do TJ Kunice

Noviny Kunický fotbal

 

Staňte se fanouškem