KP SD 25.kolo: SK Rakovník – FK Kunice

SK Rakovník – FK Kunice  3:2 (3:0)

Do utkání v Rakovníku Kunice vstoupily s velkým nasazením a odhodláním získat tolik potřebné 3 body. Hned ve 3. minutě ohrozil branku domácích kunický Skála. Další dobrá kombinace vedla i ke slibnému zakončení F. Tůmy, ale brankář hostů byl postaven dobře.

Naše nadšení a chuť do hry zchladili ve 14. minutě domácí svou krásnou a rychlou kombinací až tzv. „do kuchyně“ , kdy na zadní tyči uklízel míč do odkryté brány domácí útočník - 1:0. Kuničtí se trochu lekli a po propadlém balonu a následné nedůslednosti Drábka domácím umožnili  zvýšit na 2:0. I přes tento nepříznivý vývoj utkání se Kunice postupně zvedli ,  snažili se dál hrát svojí hru na jeden, dva doteky. Touto kombinací se dostali do několika slibných šancí v podobě Skálovy střely těsně mimo, nebo Zaalova úniku, ale nedůsledného zakončení. A když se ani Příhodovi nepodařilo vstřelit gól po přímém volném kopu ze slibné vzdálenosti, přišla ve 39. minutě sporná, z pohledu hostů ofsajdová situace,  z níž po samostatném úniku ze strany zvýšil soupeř na 3:0. Hosté byli zcela opařeni. Karlík ještě chytil jednu 100% šanci Rakovníku a v poločase to vypadalo na nespravedlivý výprask.

Do druhého poločasu, i přes nepříznivý stav utkání vstoupil tým Kunic opět s obrovskou chutí a bojovností. Ať už je vyhecoval a nabudil kdokoli, tak to na hřišti bylo vidět! Hosté od začátku druhého poločasu tlačili, co jen to šlo a předváděli skvělou kombinační hru s nasazením,  takovou jakou si trenéři určitě představovali. Když v 60. minutě Kučera vystřelil svou jedovku z hranice šestnáctky, gólmanův vypadlý balón dorazil pohotově do sítě Zaal - 3:1. Kunickým rázem narostla ještě vetší křídla, bylo jich v těchto momentech plné hřiště. Domácí se od té doby v podstatě nedostali do žádné šance. Tlak hostů narůstal. V 75. minutě mohli být Kunice opět o krok blíže obratu, ovšem rozhodčí jasný faul na Zaala ve vápně neodpískal. O 5 minut později se nepískal ani faul na Příhodu ve slibné pozici. Kunické kluky ani tato nevole nezastavila a následně  po dvou tyčkách se konečně v 85. minutě prosadil znovu Kuba Zaal . O drama do konce utkání bylo postaráno. V zbývajících chvílích už snad nebyl na stadionu fanoušek, který by nepřál Kunicím obrat za předváděnou hru. Konečný tlak ovšem na 3. gól nestačil a tak utkání skončilo 3:2 pro domácí.

 

Trenér Liška:  „I přes výsledkový neúspěch si dovolím něco euforie. Velmi příjemné prostředí a hlavně opravdu skvěle, po předešlých deštích, připravené, byť záložní, hřiště. K utkání samotnému. Nestává se často, aby výkon mého mužstva sklidil pochvalné hodnocení ze strany domácích diváků, natož potom jejich jednoznačné konstatování, že lepší tentokrát prohrál. Je na místě za dnešní předvedenou hru hráče jednoznačně pochválit a současně jim i poděkovat. Bylo to po dlouhé době utkání výrazně dle mých představ  a na podobném přístupu celého mužstva bych chtěl stavět pokaždé. Už si ani nevzpomenu, kdy jsem byl v dnešní situaci   - totiž hrdý na  kolektiv, které jsem přivezl. Patří se samozřejmě doplnit, že k předvedenému výkonu přispěl i kvalitní soupeř.“

 

SK Rakovník: Hrbek – Tvrz, Červený Z., Ryšlavý, Sodomek – Sklenka, Kulhánek, Červený P., Ždánský – Mates, Kraus

 

FK Kunice: Karlík – Brožek (58. Richter), Příhoda, Drábek (72. Chalupník), Buček – Hradecký, Buček, Jiroušek, Tůma F. – Zaal, Skála

 

Branky: 60. a 85.  Zaal

ŽK: --

Rozhodčí: Asník – Štefan, Titelbach

50 divákú

 

foto ze zápasu

 

Nábor hráčů do TJ Kunice

Noviny Kunický fotbal

 

Staňte se fanouškem