KP SD 26.kolo: FK Kunice – SK Spartak Příbram

FK Kunice – SK Spartak Příbram  2:2 (2:1)

Dnes nás čekal 3. tým tabulky, bylo tedy jasné, že získat 3 body bude těžké. Hned ve 3. minutě se hosté po rohovém kopu dostali do šance, ale už skoro jasný gól vykopl skluzem z brankové čáry domácí Příhoda. Tlak hostů pokračoval. V 7. minutě, po dalším rohovém kopu, Příhoda na malém vápně promáchl balón a soupeřův neobsazený útočník na zadní tyči už se nemýlil - 0:1.

I přes souvislý nápor hostů se domácí dostali k slibným šancím. Ve 12. minutě Zaala v koncovce fauloval hostující obránce - následoval pokutový kop. Míč si vzal Příhoda a své předchozí zaváhání, se štěstím, napravil proměněnou penaltou na 1:1. Po gólu Kunic se hra začala postupně vyrovnávat. Šance byly na obou stranách. Hosté měli hlavně hodně slibných standardních situací, žádnou z nich však neproměnili. Domácí se znovu dočkali ve 43. minutě, opět Kuba Zaal se srazil s hostujícím brankářem a byla nařízena druhá penalta. Na penaltu šel opět Příhoda a teď ji již s přehledem proměnil. Do šaten se šlo za povzbuzujícího stavu 2:1.

Do druhého poločasu vstoupil opět lépe hostující celek.  V 54. minutě, střelou těsně za hranicí vápna, srovnli na 2:2. V následných několika minutách soupeř svým napadáním donutil domácí hráče k chybám, žádnou však nedokázal potrestat. Domácí měli problém hlavně v rozehrávce a přechodové fázi. Soupeř nemohl vydržet náročné nasazení v napadání až do konce, takže Kunice se s postupem času dostávaly do brejků a někdy i do slibných šancí. Žádná z těchto však neskončila gólem, ať už vinou Skály, který neměl potřebné štěstí a brankář hostů mu střelu vyrazil nebo vinou Hradeckého, který ve slibné situaci pálil nesmyslně velkou ranou nad bránu. Konečný výsledek utkání tedy zůstal 2:2.

 

Trenér Liška: "Musím uznat, že soupeř byl zejména v agresivním pojetí hry lepší. Na druhou stranu mě musí mrzet, že v závěru zápasu, v posledních 10, 15 minutách, se projevila naše lepší fyzická kondice, kterou jsme nedokázali využít. Skála, Hradecký i střídající Sochor měli své šance využít, jenže je řešili buď zbrkle, nebo překombinovali. Je to škoda, měli jsme na tři body."

 

FK Kunice: Karlík - Richter, Příhoda, Buček, Brožek (73. Sochor) - Hradecký, Tůma F., Jiroušek, Kučera - Zaal, Skála M.

 

SK Spartak Příbram: Švagr - Dvořák, Černohorský, Hotový, Dučák - Knížek, Kos, Halmo, Krejča - Sláma, Rybanský

 

Branky: 12 a 43. Příhoda

ŽK: --

Rozhodčí: Chrudimský - Soběslav, Duchek  

60 diváků

 

foto ze zápasu

 

Nábor hráčů do TJ Kunice

Noviny Kunický fotbal

 

Staňte se fanouškem