Zimní liga Háje: FK Kunice - Junior Praha

FK Kunice - Junior Praha  7:0 (6:0)

Poslední lednová sobota s sebou přinesla jednoznačně nejchladnější noc letošní zimy, kdy rtuť teploměru klesla hodně hluboko pod bod mrazu a tak se do poslední chvíle diskutovalo zdali je přínosné utkání hrát, či nehrát. Nakonec jsme se přistoupili k té první variantě.

Vstup do utkání nám vyšel na jedničku.

Hned v 1.min směřoval dlouhý odkop na hrotového útočníka, který Tonda Zadražil dokázal nejen zpracovat, ale následně ho posunul na rozběhnutého Najmana a ten se mohl hned v úvodu utkání radovat z vedoucího gólu 1:0.  V 8.min si mohli oba útočníci své role vyměnit. Najman se uvolnil na pravé straně hřiště a poslal ideální centr před prázdnou branku, ale Zadražil si s touto gólovou šancí neporadil. Ve 12.min vymyslel krásnou finální nahrávku Židlík, ale Mlčáka zradil první dotek s balonem a tak z tutové šance nic nebylo. Ve 27.min jsme zahrávali rohový kop, před brankou se nejlépe zorientoval Najman, který hlavou dopravil míč do branky, ale paní rozhodčí posoudila Jardův souboj s brankářem jako nedovolený a gól neuznala. O minutu později si Voldřich narazil míč s Klímou a na světě bylo vedení 2:0. Ve 34.min se nám podařilo velmi rychle otočit hru z jedné strany na druhou, tam se v souboji jeden na jednoho prosadil Klíma a zpětnou nahrávkou před branku předložil tutovku pro Maršouna, který svou gólovou střelu nasměroval do Najmana a od něj skončil míč v síti 3:0.  Ve 36.min donutil Najman svým důrazem obránce k chybě a sám se pak dostal do gólové šance. Odražený míč ale skončil na tyči soupeřovi branky. Ještě v téže minutě ale stejný hráč připravil gólovou nahrávku pro Maršouna, který uklidil míč do odkryté branky 4:0.  Přestože do konce poločasu zbývaly pouhé čtyři minuty, tak gólový účet ještě uzavřený nebyl. Ve 38.min se po dlouhém výkopu našeho brankáře zmocnil míče Klíma a zvýšil na 5:0 a v samotném závěru kopal Židlík VPK, byl to takový zkrácený roh a jeho prudká a nízká střela na přední tyč byla lahůdkou pro Najmana, který střelu lehce tečoval a upravil na 6:0.

Ve druhém poločase jsme i vlivem střídání hráčů na různých postech nedokázali navázat na slušný první poločas a šancí jsme si už moc nevytvořili. Naopak soupeř se několikrát dokázal dostat k nebezpečnému zakončení, ale Heřmánek i ve svém třetím utkání na turnaji podal spolehlivý výkon a žádnou střelu za svá záda nepustil. 10 minut před koncem upravil na konečných 7:0 Voldřich, když mu gólovou přihrávku připravil s trochou štěstí Najman.

 

Luděk Rublič, trenér FK Kunice: „výsledek zápasu je pro soupeře asi až dost krutý, ovšem naše vítězství je zcela zasloužené. Zejména v prvním poločase jsme soupeře herně přehrávali a některé akce byly velmi pohledné. O průběhu zápasu rozhodla poslední desetiminutovka první půle, kdy padla naprostá většina všech gólů. Ve druhém poločase jsme vystřídali a s tím i protočili některé hráče na různých postech. Bohužel už jsme nedokázali předvést to co v první půli a úroveň zápasu šla trochu dolu.“

 

Sestava: Heřmánek J. – Korityák J., Kopta F., Rezek M., Smužanica V. – Klíma P., Židlík V., Mlčák Z. – Richtr T., Zadražil A., Najman J.

Střídali: Maršoun L., Voldřich F.

 

Góly: 1‘, 34‘ a 40‘ Najman J., 28‘ a 70‘ Voldřich F., 36‘ Maršoun L., 38‘ Klíma P.

Asistence: 2x Najman J., Zadražil A., Heřmánek J. Maršoun L., Židlík V., Klíma P.

ŽK: --

 

Nábor hráčů do TJ Kunice

Noviny Kunický fotbal

 

Staňte se fanouškem