Přátelské utkání: Bohemians Praha - FK Kunice

Bohemians Praha - FK Kunice 4:2 (1:1)

Ke čtvrtému utkání v rámci zimní přípravy jsme ve středu navečer cestovali do Střížkova, kde jsem se utkali s domácími Bohemians Praha. Bohužel již tak úzký kádr doznal těsně před utkáním dalších změn, neboť ze zdravotních důvodů se dále omluvili Voldřich a Maršoun a tak nás bylo pouze devět. Po dohodě se soupeřem, který nám dva hráče zapůjčil jsme utkání nakonec mohli odehrát.

V úvodních deseti minutách nás soupeř poměrně výrazně přehrával a nám se jen velmi obtížně dařilo opustit naší polovinu hřiště. Nicméně vyložené brankové příležitosti si domácí nevytvořili. Až ve 13.min o sobě dal vědět rychlonohý Najman, který se dostal za záda domácí obrany, ale z této nadějné situace ještě nic nevytěžil. Naopak ve 14. a 33.min měla dvě velké příležitosti Bohemka, ale v prvním případě šla střela těsně vedle a ve druhém nás podržel gólman. Zhruba po půlhodině hry přišel další zásah do naší prořídlé sestavy a pro zranění kotníku s bolestmi odstoupil Mlčák. Soupeř nám ještě jednou vyšel vstříc a kunický dres si oblékl náhradní brankář domácích. A byl to právě on, který ve 36.min poslal ideální kolmou nahrávku pro Najmana, ten byl u míče o zlomek sekundy dřív než domácí gólman a výsledkem byl vedoucí gól na 0:1. V samotném závěru prvního poločasu měla Bohemka ještě jednu šanci, která nejprve vyústila v rohový kop, ale z následné standardní situace jsme dostali vyrovnávací gól 1:1.

Ve druhém poločase se střídaly vyložené šance na obou stranách. Ve 42.min si zasloužil obdiv náš brankář (a to nejen od nás, ale i od soupeře), který nejprve vyrazil nebezpečnou střelu a poté zlikvidoval i následnou dorážku, která už směřovala do prázdné branky. Naopak v 56.min se pomocí rychlé narážečky uvolnil Klíma a ocitl se úplně sám před domácím brankařem a navíc se mu ještě nabídl Najman, takže z toho byla situace „dva sami na brankáře“. Bohužel Klíma se rozhodl pro střelu a trefil pouze vybíhajícího brankáře. V 59.min měli nejprve šanci domácí, ale neuspěli a z následného protiútoku se do samostatného sóla dostal Najman a vrátil našemu týmu vedení 1:2.  Do konce utkání zbývalo cca 20 min a v tomto krátkém čase si obě mužstva dokázala vytvořit ještě cca pět vyložených šancí. Bohužel soupeř byl v závěru utkání daleko produktivnější a v 68.min vyrovnal na 2:2, v 70.min po naší chybné rozehrávce otočil na 3:2 a pět minut před koncem uzavřel na konečných 4:2 ve svůj prospěch. Naopak naše šance zůstaly nevyužity.

 

Luděk Rublič, trenér FK Kunice: „utkání zaslouženě vyhráli domácí. Je pravda, že na některých postech jsme soupeři dokázali konkurovat a s trochou štěstí jsme mohli dotáhnout utkání i do vítězného konce, ale soupeř měl kvalitní a vyrovnané hráče na všech postech a vítězství si zasloužil. Jediné co mě velmi mrzí je zranění našich hráčů, Zdenek Mlčák nedohrál s poraněným kotníkem (v lepším případě výron) a Najman sice utkání dohrál, ale následné vyšetření v nemocnici prokázalo zlomeninu prstu na noze a tak oba čeká poměrně dlouhá pauza.  Při pohledu na náš úzký a zdecimovaný kádr nevím, jak bude naše zimní příprava dál pokračovat.“

 

Sestava:  Heřmánek J. - Korityák J., Kopta F., Rezek M., Smužanica V. - hráč soupeře, Židlík V., Mlčák Z. (30‘ hráč soupeře) - Najman J., Klíma P., hráč soupeře;

 

Góly: 36‘ a 59‘ Najman J.

Asistence: vypůjčený hráč od soupeře

ŽK: --

 

Nábor hráčů do TJ Kunice

Noviny Kunický fotbal

 

Staňte se fanouškem