Zimní liga Háje: FC Tempo Praha – FK Kunice

FC Tempo Praha – FK Kunice 2:3 (1:2)

Po návratu ze soustředění nás o víkendu čekal další zápas Zimní ligy v Praze na Hájích. Naším soupeřem byl 11.tým Pražského přeboru FC Tempo Praha. Bohužel se v posledním období potýkáme s nedostatkem hráčů a k několika zraněným se přidalo ještě pár nemocných a tak jsme v sobotu ráno měli k dispozici pouze 9 „zdravých“ hráčů.

Tento počet doplnil ještě Honza Urban, jehož pobyt na hřišti byl ale spíše symbolický, neboť svalové zranění stehenního svalu ho značně omezovalo v pohybu. I tentokrát platilo staré známé „když se daří, tak se daří“ a jeden z těch „devíti statečných“ zaspal a do utkání zasáhl až od 30.minuty.

Přesto jsme k utkání přistoupili velice zodpovědně a zaměřili jsme se především na obrannou činnost. V úvodních 20-ti minutách sice soupeř jasně dominoval v držení míče, ale žádnou výraznou šanci si nevypracoval. Naopak v 10.min se dostal za záda soupeřovi obrany Zadražil, ale své sólo z poloviny hřiště gólově nezakončil. Ve 21.min jsme se provinili nedovoleným zákrokem v našem pokutovém území a rozhodčí ukázal na značku pokutového kopu. Soupeř se tak ujal vedení 1:0. Přibližně ve 30 minutě se do utkání zapojil i „hříšník“ Zdeněk Mlčák, který svým až „bláznivým“ výkonem vnesl na hřiště trochu vzruchu. Byl to především on, kdo přispěl  k výsledkovému obratu. Nejprve ve 38.min překonal soupeřovu obranu a hráči Tempa ho dokázali zastavit pouze nedovoleným způsobem. Nařízenou penaltu sám Mlčák proměnil a vyrovnal na 1:1. V nastaveném čase první půle jsme dostali šanci zahrávat VPK, Židlík nasměroval střelu na bližší tyč, brankář míč jen vyrazil a Smužanica hlavou otočil výsledek utkání na 1:2.

Ve druhém poločase jsme podali poměrně solidní výkon a až s výjimkou závěru utkání, jsme soupeři téměř nic nedovolili. Ve 49.min vymyslel chytrou a přesnou nahrávku Maršoun a Tonda Zadražil své druhé sólo v utkání již proměnil a zvýšil na 1:3.  Soupeř začal být nebezpečný až v závěru utkání. V 69.min předvedl náš brankář skvělý zákrok, kdy zabránil téměř jistému gólu. Kontaktní gól tak přišel až v 76 min, kdy hráči Tempa snížili na 2:3, ale víc už nestihli.

 

Luděk Rublič, trenér FK Kunice: „přestože jsme většinu utkání zimní přípravy výsledkově zvládli, tak naše výkony, zejména z pohledu útočné a nebo obranné fáze, nebyly zrovna optimální. Proto jsme se chtěli zaměřit nejprve na obranu a až následně zlepšovat přechod do útoku a samotné zakončení. Vzhledem k této myšlence mi ani nějak zásadně nevadil ten nízký počet hráčů, které jsem měl k dispozici. Možná právě proto si hráči daleko zodpovědněji plnili své obranné povinnosti a tak utkání rozhodně splnilo svůj účel. Samotný výsledek pro mě nebyl vůbec podstatný, ale asi bych lhal, pokud bych tvrdil že z vítězství nemám radost. Věřím, že právě takovéto zápasy nám mohou pomoci a posunout nás v naší práci o kousek dál.“

 

Sestava: Heřmánek J. – Kopta F., Klíma P., Rezek M., Smužanica V. – (30‘ Mlčák Z.), Židlík V., Maršoun L. – Urban J., Zadražil A.

 

Góly: 38‘ Mlčák Z. (P), 40‘ Smužanica V., 48‘ Zadražil A.;

Asistence: Židlík V., Maršoun L.

ŽK: --

 

Nábor hráčů do TJ Kunice

Noviny Kunický fotbal

 

Staňte se fanouškem