Zimní liga Háje: FK Kunice – FK Klánovice

FK Kunice – FK Klánovice 6:3 (3:1)

V sobotu 16.února jsme předehrávali závěrečné kolo zimního turnaje a s týmem FK Klánovice. Bohužel pořadatelům se nepodařilo uklidit noční sněhovou nadílku a tak se zápas odehrál na sněhu. I přes těžké podmínky se nám poměrně dařilo držet míč a vytvářet si brankové příležitosti. Ve 12.min se soupeř provinil nedovoleným zákrokem ve svém pokutovém území a nařízenou penaltu proměnil Mlčák 1:0.

O dvě minuty později zahrával soupeř VPK, my jsme velmi špatně obsadili prostor před naší brankou a zcela volný hráč na zadní tyči srovnal na 1:1. Poté jsme si dokázali vytvořit několik velmi dobrých příležitostí, většinou po jednoduché křídelní kombinaci s centrem před branku, ale na vedoucí gól jsme si museli počkat až do 24.min. To Židlík vystřelil z velké dálky, míč dopadl na zem cca metr před brankářem a tomu relativně lehká střela prošla do branky 2:1. Ve 27.min mohl zvýšit Rublič L., ale jeho střela orazítkovala pouze spodní hranu břevna, ale míč za brankovou čáru nepřešel.  Ve 32.min zahrával Klíma standardní situaci, jeho centrovaný míč brankář pouze vyrazil a dobíhající Maršoun zvýšil na 3:1.

Do druhého poločasu jsme udělali pár změn v sestavě, nicméně úvodní minuty druhé půle jsme rozhodně neměli pod svou kontrolou. Ve 45.min přišlo první varování, kdy „šel“ soupeř sám na naši branku, ale na těžkém terénu nedokázal své sólo zakončit, ovšem podobná situace ze 48.min již skončila brankou na 3:2 a o tři minuty později soupeř dokonce po rohovém kopu vyrovnal 3:3. Po vyrovnávacím gólu jsme ale opět převzali iniciativu a po gólech Urbana, Maršouna a Kočího jsme utkání nakonec dotáhli do vítězného konce 6:3.

 

Luděk Rublič, trenér FK Kunice: „samozřejmě podmínky za kterých se hrál tento zápas měli k fotbalu hodně daleko, hráči si museli ušlapat cca 5cm vrstvu sněhu a tak kvalita zápasu byla úměrná podmínkám, ve kterých se hrálo. Na druhou stranu mě hráči mile překvapili, že i na tomto terénu se jim dařilo držet míč a většinou nám vycházela i snaha o kombinaci. Jediné s čím nemohu být spokojen je opět naše defenzivní práce. Hráče jsem před utkáním opět nabádal k zodpovědnosti v obranné činnosti, ale né všichni si to vzali k srdci. Dostali jsme tři branky a všechny po našich hrubých taktických chybách. V tomto zápase jsme sice soupeře vysoko přestříleli, ale v jiných zápasech by se nám tento přístup mohl vymstít“.

 

Sestava:  Heřmánek J. - Rublič A., Klíma P., Rezek M., Urban J. - Maršoun L., Židlík V., Mlčák Z. - Richtr T., Kočí J., Voldřich F.

Střídali: Korityák J., Rublič L.

 

Góly: 12‘ Mlčák Z. (P), 24‘ Židlík V., 32‘ a 60‘ Maršoun L., 54‘ Urban J., 63‘ Kočí J.;

Asistence: Rublič A., Klíma P., Rublič L., Urban J., Mlčák Z.

ŽK: --

 

foto ze zápasu

 

Nábor hráčů do TJ Kunice

Noviny Kunický fotbal

 

Staňte se fanouškem