Zimní liga: SK Horní Měcholupy – FK Kunice

SK Horní Měcholupy – FK Kunice 3:1 (1:1)

V předposledním utkání zimní ligy nás čekal dosud neporažený tým a jeden z horkých kandidátů na celkové vítězství tým SK Horní Měcholupy. V prvním poločase jsme odehráli velmi dobré utkání a rozhodně jsme nebyli horším mužstvem. Naopak se domnívám, že jsme soupeře předčili v držení míče a více času jsme odehráli na soupeřově polovině.

Ovšem co se gólových šancí týká, tak těch jsme si moc nevytvořili, naopak soupeř se možná častěji dostával do zakončení.  Ve 23.min si velmi dobře přikryl míč Honza Boháč a následně připravil gólovou přihrávku pro Klímu, kterého soupeř zastavil pouze za cenu nedovoleného zákroku a penaltu proměnil Mlčák 0:1. Bohužel naše vedení netrvalo příliš dlouho a ve 28.min soupeř vyrovnal na 1:1.

Druhý poločas pro nás nezačal vůbec dobře. Ve 45.min se zranil náš brankář, který s bolestí kolene putoval hned po zápase do nemocnice. Do branky se tak postavil hráč Viktor Smužanica. V 57.min se soupeř prosadil po pravé straně a výsledkem byl vedoucí gól na 2:1. Této brance předcházely dvě situace, které považuji za ofsajdové, ale rozhodčí byli jiného názoru a branku uznali. V 59.min zahrával soupeř z nebezpečné vzdálenosti VPK, ale střela mířila naštěstí mimo branku. Obrovskou šanci na vyrovnání měl v 62.min Klíma, který se ocitl sám před hornoměcholupskou brankou, ale jeho střelecký pokus rozvlnil pouze ochrannou síť za bránou.  V samotném závěru si ještě soupeřův hráč zvedl sebevědomí, neboť bez větších problémů prošel mezi našimi obránci jak mezi kužely, obešel i brankáře a dovedl míč až do branky a upravil tak konečné skóre na 3:1.

 

Luděk Rublič, trenér FK Kunice: „s výkonem v prvním poločase jsem spokojen. Hráli jsme aktivně, bez větších chyb a tak poločasový výsledek 1:1 odpovídá poměru sil na hřišti. Bohužel hned v úvodu druhého poločasu se zranil Heřmánek a vzhledem k tomu, že je to náš jediný gólman a jeho absence může být dlouhodobějšího rázu, tak se mi hlavou neustále honily obavy, jak to týden před začátkem jarní části vyřešíme. Naše hra již nebyla ve druhé půli tak kvalitní, daleko častěji jsme se dopouštěli zbytečných ztrát balonu a tak je vítězství soupeře zasloužené. Přesto, pokud by se nám podařilo proměnit tu velkou šanci ze 62.min, tak věřím, že bychom utkání neprohráli.“

 

Sestava: Heřmánek J. (45‘ Smužanica) - Souček P., Kopta F., Rezek M., Korityák J. (40‘Smužanica V., 45’Korityák J.) - Maršoun L.(40’Rublič L.), Židlík V., Mlčák Z. - Klíma P., Voldřich F.(70’Maršoun L.), Boháč J.

 

Góly: 23‘ Mlčák Z. (P)

Asistence: --

ŽK: 64‘ Kopta F.

 

foto ze zápasu

 

Nábor hráčů do TJ Kunice

Noviny Kunický fotbal

 

Staňte se fanouškem