KP MD 21.kolo: Neratovice-Byškovice - TJ Kunice

Neratovice-Byškovice - TJ Kunice 1:1 (1:0)

Po třech nevydařených zápasech, ve kterých jsme nezískali ani bod, naopak s týmy Vlašimí, Berouna a Čáslaví jsme dosáhli nelichotivého skóre 3:14, tak tentokrát jsme odjížděli na půdu horkého favorita do Neratovic. Soupeř byl toho času na 2.místě tabulky a i vzhledem k podzimní porážce 0:6 z domácího prostředí nebylo o favoritovi utkání pochyb.

Zápas se odehrál na hlavním travnatém hřišti. Naši hráči vstoupili do utkání velmi dobře, nechyběl nám pochyb, vzadu byla vidět snaha o kombinaci a rozehrávku a nechyběli ani dlouhé míče za obranu, z kterých mohli těžit naši rychlý útočníci. V 5.min se po pravé straně prosadil Najman, navedl míč až do blízkosti malého vápna, kde ale balon zasekl před křižujícím stoperem, a místo zakončení levou nohou, poslal přihrávku proti noze Klímovi, který zakončoval z hranice šestnáctky. Ovšem brankář Zunt jeho střelu chytil. V 16.min se dostal do velké šance Zadražil, který šel téměř z poloviny hřiště sám na domácího brankáře. Bohužel Tonda nezvolil správný způsob zakončení, snažil se vybíhajícího gólmana prostřelit, ale ten byl i na podruhé úspěšnější. Třetí tutovku jsme měli ve 22.min, když Boháč hezky uvolnil Zadražila, ale jeho střelecký pokus jen těsně minul zadní tyč. Jak už to ve sportu bývá, opět platilo to staré známé „nedáš - dostaneš“ a soupeř ve 23.min po prvním drobném zaváhání naší obrany otevřel skóre 1:0. Ve 30.min jsme se mohli radovat z vyrovnávacího gólu, který po narážečce s Klímou zařídil Petr Souček, ale praporek pomezního rozhodčího naší radost velmi rychle zastavil. V závěru poločasu si vypracovali domácí ještě jednu velkou šanci, ale brankář Heřmánek nás tentokrát podržel. Do kabin se tak odcházelo za stavu 1:0.

Hned v úvodu druhého poločasu se prezentoval Židlík nádhernou střelou do pravé šibenice, ovšem brankář Zunt odpověděl stejně bravurním zákrokem, když míč vytěsnil konečkama prstů. Ten se odrazil nejen od břevna, ale i od tyče, ale dobíhající Zadražil uklidil míč do odkryté branky  1:1.  Domácí byli nebezpeční především ze standardních situací, kdy zahrávali několik rohů či VPK, ale všechny situace jsme bez větších problémů ubránili. Vítězný gól měl na kopačkách v 72.min Tonda Zadražil, který cca z 20 metrů  vyslal na domácí branku pořádnou bombu, ale trefil jen břevno neratovické branky. Přesto v samotném závěru měli domácí dvě obrovské šance, ale jak v 75, tak i 78.min nás skvělými zákroky podržel brankář Heřmánek.

 

Luděk Rublič, trenér FK Kunice: „Přesně takový to zápas jsme potřebovali jako sůl. Odehráli jsme kvalitní utkání, kde si hráči plnili své pokyny, vyvarovali jsme se zbytečných chyb a současně jsme dokázali být nebezpeční dopředu. Výsledek 1:1 je asi spravedlivý, přesto co se týká gólových šancí, tak v tomto ohledu jsme soupeře mírně předčili. Všem hráčům děkuji za předvedený výkon“

 

Sestava:  Heřmánek J. - Souček P., Kopta F., Rezek M. (70‘ Maršoun L.), Voldřich F. - Klíma P., Židlík V., Mlčák Z. (75‘ Urban J.) - Boháč J. (62‘ Richtr T.), Zadražil A. (79‘ Smužanica V.), Najman J.

 

Góly: 42‘ Zadražil A.

Asistence: Židlík V.

ŽK: 7‘ Mlčák Z.

Rozhodčí: Šnýdr M., Hádek J., Fuchs M.

 

Hodnocení zápasu očima soupeře

foto ze zápasu

 

Nábor hráčů do TJ Kunice

Noviny Kunický fotbal

 

Staňte se fanouškem