KP MD 27.kolo: FK Brandýs-Boleslav- TJ Kunice

FK Brandýs-Boleslav- TJ Kunice 1:9 (0:6)

Závěr letošní fotbalové sezóny se pomalu blíží do finále a my měli na programu 27.kolo v Brandýse nad Labem. Očekávali jsme těžké utkání se soupeřem, se kterým máme horší vzájemnou bilanci (z pěti předešlých utkání jsme čtyřikrát prohráli) a i v letošní sezóně má soupeř o 15 bodů více než my a k tomu zápas k dobru, ale bohužel  naše očekávání se nenaplnilo.

Domácí tým se zřejmě potýká s personálním problémem ve starším dorostu a tak několik jejich mladších kolegů již nastoupilo v dopoledním zápase a logicky pak domácím chyběly síly ve druhém utkání, které se tak stalo jednostrannou záležitostí.  

Začátek zápasu nám vyšel na výbornou, domácí zahájili zápas dlouhým nákopem na rozběhnuté útočníky, Rublič na pozici krajního beka vyhrál hlavičkový souboj a hned v tandemu pokračoval do otevřené obrany soupeře, kam mu Klíma poslal ideální přihrávku. Centr sice jen těsně přelétl naše útočníky, ale i tak se nám podařilo udržet míč ve hře a po několika rychlých a hlavně přesných přihrávkách jsme vstřelili úvodní gól. Finální přihrávku adresoval Židlík a zakončoval Klíma 0:1. V 10.min  měl po spolupráci Klíma - Zadražil už lehkou úlohu Najman, který dorazil míč do odkryté brány 0:2. V 17.min byl ve vyložené šanci faulován Najman a z následné standardky se hlavou prosadil Zadražil 0:3.  21.min, opět nedovolený zákrok domácích a po Klímově střele prokázal nejrychlejší start na míč Najman, který dopravil odražený balon do branky 0:4. Sedm minut před koncem poločasu byl ve vápně faulován Klíma a nařízenou penaltu proměnil Rublič 0:5 a poločasový výsledek na 0:6 uzavřel ve 39.min Zadražil, když mu gólovou přihrávku připravil Klíma.

Ve druhém poločase jsme pokračovali v dobrém výkonu, kdy jsme si dokázali vytvořit velké množství gólových šancí, ale bohužel na rozdíl od prvního poločasu jsme již byli méně produktivní. V 58.min byl domácí hráč v souboji v pokutovém území pozdě a místo míče trefil nohy našeho útočníka a byla z toho druhá penalta. Vzhledem k tomu, že tento hráč byl již držitelem žluté karty, tak rozhodčí domácímu hráči pouze domluvil, ale upřímně řečeno ze všech žlutých karet, které domácí dostali by tato byla nejzaslouženější. Penaltu proměnil sváteční střelec Viktor Smužanica 0:7. V 61.min jsme byli potrestáni za to, že jsme více mysleli na útok a chyběl rychlý návrat do svých pozic a soupeř snížil na 1:7.  V 67.přidal osmý gól Klíma po asistenci Mlčáka a dvě minuty před koncem prošel středem obrany Najman, ale ve finální fázi si dal míč trochu od nohy, kde mu ho uzmul spoluhráč Mlčák a střelou k tyči upravil na konečných 1:9.

 

Luděk Rublič, trenér TJ Kunice: „je to veliká škoda, čekali jsme těžký zápas s kvalitním soupeřem, ale nakonec z toho bylo nejvyšší vítězství v letošní sezóně. Největší rozdíl byl v pohybu, v rychlosti a ve startu na míč. Ve všech těchto činnostech jsme byli výrazně lepší než soupeř a tak jsme měli po většinu utkání míč pod kontrolou. Navíc se nám na mokrém, ale dobře připraveném hřišti dařilo kombinovat a tak mělo utkání jednoznačný průběh. Jediné co nám dělalo těžkou hlavu byly nedovolené zákroky domácích. Neříkám, že se jednalo o nějaké brutální fauly, to určitě né, ale tím jak byli domácí v soubojích pozdě, tak velká část soubojů končila faulem. Sice utkání dohráli všichni hráči, ale už v kabině si řada z nich stěžovala na drobná zranění, tak snad se to nerozleží a závěr sezóny dohrajeme v pohodě.“

 

Sestava: Heřmánek J. - Rublič L., Souček P., Rezek M., Urban J. (41‘ Smužanica V.) - Maršoun L. (51‘ Korityák J.), Židlík V., Mlčák Z. - Klíma P., Zadražil A., Najman J.

 

Góly: 1‘ a 67‘ Klíma P., 10‘ a 21‘ Najman J., 17‘ a 39‘ Zadražil A., 33‘ Rublič L.(P), 58‘ Smužanica V.(P),  78‘ Mlčák Z.

Asistence: 3x Klíma P., Židlík V., Zadražil A., Mlčák Z., Najman J.

ŽK: --

Rozhodčí: Hanák L., Stránský M., Kotek V.

 

Foto ze zápasu

 

Nábor hráčů do TJ Kunice

Noviny Kunický fotbal

 

Staňte se fanouškem