KP MD 4.kolo: Sparta Kutná Hora - TJ Kunice

foto ze zápasu Sparta Kutná Hora - TJ Kunice (v červeném Luboš Polák)Sparta Kutná Hora - TJ Kunice  1:1 (0:0)

Ve 4.kole jsme měli na programu utkání v Kutné Hoře. Po vydatném nočním dešti jsme do poslední chvíle nevěděli, zdali se utkání bude hrát na hlavním hřišti a nebo na UMT, ale nakonec se obě utkání odehrála na velmi dobře připravené přírodní trávě. Z naší strany to bylo velmi povedené utkání a v průběhu prvního poločasu jsme soupeři takřka neumožnili, aby ohrozil naší branku.

Naopak my jsme měli, a to především v závěrečných 20-ti minutách,  několik nadějných příležitostí, ale ani nám se nepodařilo překonat domácího brankáře. Zřejmě nejblíže jsme měli ke gólu ve 35 min, ale střela jen orazítkovala tyč kutnohorské branky.

I ve druhém poločase jsme dokázali navázat na náš dobrý výkon z první půle a postupně jsme získávali mírnou herní převahu, kterou jsme v 52.min dokázali proměnit ve vedoucí branku. Petr Souček na postu stopera zachytil dlouhý odkop domácích obránců a z velké dálky se pokusil o zakončení. Přestože to byla velmi povedená střela, tak by si s ní ale domácí brankář nejspíš neměl problém, ovšem těsně před ním míč lehce tečoval hlavu jednoho z obránců, gólman již nedokázal reagovat na drobnou změnu a míč k naší radosti skončil v domácí síti 0:1. Domácí se do zakončení dostávali jen zřídka a většinou se jednalo o málo nebezpečné střely z dálky, se kterými si náš brankář bez větších problémů poradil. Výjimkou byla pouze akce z 50.min, kdy lehký oblouček přistál na břevně naší branky. V závěru utkání se postupně začínala vytrácet objektivita sudích, kteří se nijak netajili velice přátelským vztahem s domácím publikem a některé situace na hřišti viděli jinak než my. V 74.min jsme nechali trochu prostoru domácímu hráči, který se opět pokusil o střelu z velké dálky. Nutno přiznat, že takový střelecký pokus se nepovede každý den a míč se asi 20 cm pod břevnem odrazil od pravé tyče a skončil v naší bráně 1:1.  Kdo by čekal, že se závěrečných šest minut dohraje v poklidu, tak musel být hodně překvapen. V samotném závěru utkání jsme si dokázali vytvořit více gólových šancí, než od začátku zápasu. Mezi ty opravdu tutové lze počítat např. tu ze 78.min, kdy Souček zahrával VPK, trefil pouze tyč kutnohorské branky,ale míč se odrazil přímo na kopačku Petra Konečného, který ovšem netrefil prázdnou branku a následná dorážka druhého hráče sice skončila v bráně, ale pro ofsajd nemohla být uznána. Zde jsme se mohli zlobit pouze sami na sebe a nikoli na rozhodčí. V závěrečných vteřinách, když už běžela 80.min, se k centru dostal Ondra Ševčík, míč si sklepl Filip Kopta, jeho první střelu brankář ještě vyrazil, ale ta druhá již skončila v síti a následovala obrovská radost z vítězného gólu. O to krutější bylo zjištění, že pomezní rozhodčí „viděl“ ofsajd a tak dle mého názoru zcela regulérní gól neuznal. Z Kutné Hory si tak po velmi dobrém výkonu odvážíme bod za remízu 1:1.

 

Luděk Rublič, trenér TJ Kunice: „odehráli jsme naše nejlepší utkání v této sezóně a všem hráčům jsem za jejich předvedený výkon upřímně poděkoval. Naše síla byla tentokrát ve vyrovnanosti všech řad a všech hráčů. Obrana zodpovědně bránila, kluci se zajišťovali a současně dokázali podporovat útočnou fázi. Záloha byla neustále v pohybu a odváděla dobrou práci jak v útočné, tak v obranné fázi a ani útočníkům nemám co zásadního vytknout. Prostě pochvala pro všechny. O to víc mě mrzí, že klukům nebylo souzeno utkání vyhrát, neboť by to byla odměna, kterou si zcela určitě zasloužili.“

 

Branky: 52‘ Souček P.

 

Sestava: Orlich L. -  Kopta F., Souček P., Strnad F., Urban J. - Rublič A. (77‘ Štěpánek L.), Hosnedl J., Ševčík J. - Schiffler M. (48‘ Mohyla J.), Polák L. (75‘ Konečný P.), Ševčík O.

 

ŽK/ČK: --

Rozhodčí:

Trenér: Luděk Rublič

 

Foto ze zápasu

 

Nábor hráčů do TJ Kunice

Noviny Kunický fotbal

 

Staňte se fanouškem