KP MD 7.kolo: TJ Kunice – SK Rakovník

foto ze zápasu TJ KUnice - SK RakovníkTJ Kunice – SK Rakovník 1:0 (0:0)

Krajský přebor dorostenecké kategorie pokračoval 7.kolem. Na rozdíl od úvodních šesti zápasů, kdy jsme hráli především s týmy ze spodní části tabulky, tak nyní nás čeká pět utkání s týmy z absolutní špičky. V domácím utkání, které jsme byli nuceni odehrát na pronajatém hřišti v Praze 4 v areálu UMT Mikulova, jsme přivítali kvalitní mužstvo SK Rakovník, kterému v tabulce patřila čtvrtá příčka.

 

V prvním poločase se hrálo bez výraznějších šancí na obou stranách. Hosté zahrávali asi tři standardní situace, ale ani jednou nedokázali naší branku výrazněji ohrozit. Do kabin se tak odcházelo za nerozhodného stavu 0:0.

Přibližně po deseti minutách druhé půle se na hřiště dostal Marek Schiffler a nutno přiznat, že naplnil naše očekávání. Několikrát se šikovně uvolnil na levé straně a dařilo se mu vytvářet nebezpečné situace před brankou soupeře. V 65.min zahráli hosté „malou domů“, kterou ovšem rakovnický brankář chytil do ruky a nám se naskytla poměrně dobrá šance ze standardní situace. Bohužel tečovaná střela skončila pouze rohovým kopem. Z hlediska výsledku se to nejpodstatnější odehrálo v 73. a 75.min. Nejprve měli obrovskou šanci hosté, ale náš brankář předvedl skvělý zákrok a gólovou střelu vytěsnil na roh. Naopak o dvě minuty později donutil Petr Konečný svým aktivním napadáním soupeře chybovat a Mára Schiffler rozhodl pět minut před koncem o našem těsném vítězství 1:0.

 

Luděk Rublič, trenér TJ Kunice: „z vítězství máme obrovskou radost ! Věděli jsme že nás čeká série velmi těžkých utkání, a tak jsme chtěli hrát hodně zodpovědně směrem dozadu, což se nám bezezbytku podařilo a s výjimkou gólové šance ze 73.min jsme soupeři nic dalšího nedovolili. Naopak s příchodem Marka Schifflera jsme dokázali být nebezpeční i směrem dopředu a odměnou nám za to byl vítězný gól pět minut před koncem zápasu. Z pohledu individuálního hodnocení hráčů bych tentokrát nejvíce vyzdvihl jednak bezchybný výkon Petra Součka na postu stopera, ale především hru Luboše Poláka, který pracoval pro mužstvo velice zodpovědně a i on má svůj velký podíl na našem vítězství.“

 

Sestava: Orlich L. – Mohyla J., Souček P., Kopta F., Urban J. – Rublič A., Hosnedl J., Ševčík J. – Konečný P., Polák L., Štěpánek J. (51‘ Schiffler M.)

 

Branky: 75‘ Schiffler M.

Asistence: Konečný P.

 

ŽK: 32‘ Ševčík J. (faul)

Rozhodčí: Walter R. – Prosr T., Lerch J.

Trenéři: Rublič L., Jiroušek R.

 

Nábor hráčů do TJ Kunice

Noviny Kunický fotbal

 

Staňte se fanouškem