ČL U15 24.kolo: TJ Kunice - AC Sparta Praha

foto ze zápasu TJ Kunice  - AC Sparta PrahaTJ Kunice  - AC Sparta Praha 0:19 (0:9)

V neděli 18.května jsme hostili zřejmě nejlepší tým v této věkové kategorii, neboť do Kunic zavítala pražská Sparta. Profesionalita byla vidět na každém kroku a to nejen ta po sportovní stránce, kdy nás hosté snadno přehráli vysoko 0:19, ale současně si nešlo nevšimnout ani dalších věcí, jako je chování hráčů, slušnost, zdvořilost, úcta k soupeři, … to vše je dobrá vizitka nejen rodičů, ale samozřejmě také i do značné míry samotných trenérů. Člověk nemusí být zrovna Sparťanem, aby ocenil, že tady to prostě dělají dobře.

K tomu co se dělo na hřišti není moc co dodat. Soupeř byl po všech stránkách výrazně lepší a vzhledem k naší odevzdanosti nám dával jeden gól za druhým. V první půli to zvládl hned devětkrát. Ve druhém poločase bylo u některých hráčů vidět částečné zlepšení, ale neměli jsme dostatek sil na to, abychom to v daném tempu vydrželi do konce utkání a tak se výsledek zastavil na skóre 0:19

 

Luděk Rublič, trenér TJ Kunice: „pro mě je výkon našich hráčů velkým zklamáním. Není to jen tento zápas, ale vleče se to s námi od poloviny jarní části této sezóny, přesněji řečeno od zápasu s Bohemkou. Prvotní nadšení a víra v to, že můžeme některým týmům konkurovat brzy vyprchala a mě se nedaří hráče přesvědčit a motivovat je, aby věřili sami v sebe a ve své schopnosti a pak  nejsme schopni podat optimální výkon. Vždyť když to porovnám např. se zápasem s 1.FK Příbram, tak si troufám říci, že Příbram nebyla horší než Sparta, výkon obou týmů byl přibližně srovnatelný, proti oběma soupeřům jsme nastoupili v takřka totožné sestavě, ale v zápase s Příbramí jsme ještě v závěru utkání prohrávali pouze o gól, a naproti tomu v zápase se Spartou jsme si to prohráli ještě dříve, než jsme na hřiště přišli.

Chápu že to jsou mladí kluci, kteří už téměř rok nevyhráli mistrovské utkání, což se do značné míry odráží na jejich psychice, ale těžko se smiřuji s tím, jak k tomu někteří hráči přistupují. Pocit vítězství je pro tyto mladé kluky natolik důležitý, že raději dají přednost zápasům ve svém mateřském klubu na okresní úrovni a nedělní zápas v žákovské lize berou jako druhořadý. Takto se fotbal hrát nedá ani na krajské úrovni, natož pak proti těm nejlepším.

Velmi mě mrzí to, že vím že máme navíc, řada hráčů má svou kvalitu, že může být i těmto týmům důstojnějšími soupeři, ale my jsme to v hlavách vzdali a čekáme, až pro nás tato těžká sezóna skončí. Upřímně řečeno, pro některé hráče to mohla být jediná šance, kdy si mohli zahrát proti pražské Spartě, ale nejsem si jist, zdali někdo bude na toto utkání rád vzpomínat“

 

 

Sestava:  Franta M. – Šerák M., Pivoňka D., Atexinger J., Novák M. – Horálek D. (36‘ Trojánek V.), Svoboda M., Šticha J. – Plášil M., Procházka D., Kožner M.

 

Góly: --

Asistence:  --

ŽK/ČK: --

Rozhodčí:

 

Foto ze zápasu

Nábor hráčů do TJ Kunice

Noviny Kunický fotbal

 

Staňte se fanouškem